Google Drive ja yhteismuistiinpanot

Edellisessä postauksessa kirjoitin yhteisöllisestä oppimisesta ja oppimispäiväkirjojen jakamisen ilosta. Lukuvuosi on alkamassa ja heti ensimmäisessä jaksossa starttaa elämänkatsomustiedon 2. kurssi. Ajattelin tuunata oppimispäiväkirjaideaa niin, että otan kurssilla yhteismuistiinpanot käyttöön. Aiemmin opiskelijat ovat siis itse tehneet muistiinpanoja tuntikeskusteluista, opettajajohtoisista seteistä, ryhmätöistä ym. ja kirjoittaneet niiden pohjalta oman oppimispäiväkirjansa. Haluaisin kuitenkin tuoda sitä yhdessä tekemistä ja oppisten luomisvaiheeseen. Lisäksi välillä tunneilla käydään monipolvisia, hienoja keskusteluja ja väittelyitä ja on sääli, jos niiden kulkua ja pääpointteja ei järjestelmällisesti tallennetta. Parhaat opiskelijat ovat sitä tehneet aiemmin jo itse, mutta sitten on niitä, jotka kyllä osallistuvat keskusteluun tai oppimistehtävään, mutta eivät huomaa/viitsi/jaksa tehdä joka tunti tarkkoja muistiinpanoja oppista varten. Yhteismuistiinpanojen toivon johtavan siihen, että kaikilla opiskelijoilla on oppista varten paikka josta omien henkilökohtaisten muistiinpanojen lisäksi ammentaa. Tässä tiivistettynä se, mitä aioin kokeilla:

1. Luon Google Driveen dokumentin, johon jaan luku- ja muokkausoikeudet linkillä kaikille kurssin opiskelijoille.

2. Tähän dokumenttiin on siis tarkoitus koota yhdessä muistiinpanoja opitusta. Jaan opiskelijoille vuorot, jolloin yksi tai kaksi opiskelijaa on aina päävastuussa kunkin tunnin muistiinpanojen tekemisestä, tunnin aikana. Toki muutkin saavat täydentää ja lisätä huomioita, tämä lasketaan tuntiaktiivisuudeksi ja plussaksi.

3. Tunnin lopuksi tai seuraavan tunnin aluksi voimme yhdessä tutkailla tehtyjä muistiinpanoja, pohtia, jäikö jokin tärkeä pointti sivuun ja tarvittaessa täydentää.

4. Opiskelijat käyttävät henkilökohtaisesti tekemiensä muistiinpanojen lisäksi oppiksen pohjana näitä yhteismuistiinpanoja.

Raportoin sitten,  kuinka tämä käytännössä sujui :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>